Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

COOL HUNTING: Oscarul bijuteriilor

Când am descoperit giuvaierele create de Andrew Grima, nu m-am despris de ecran câteva ore. Le-am cercetat istoria și i-am dat dreptate: a fost cu adevărat demn de purtat de casele regale și de prezențele celebre ale Hollywood-ului.
 aboneaza-te
andrew1

„Andrew Grima a schimbat lumea bijuteriilor din Marea Britanie.” – Carol Woolton, editor la Vogue Marea Britanie

„Abia aștept să îi descopăr creațiile în carne și oase. Eu îl văd ca pe un James Bond al bijuteriilor.” – Alex Monroe, designer de bijuterii

„A reușit să cuprindă în creațiile sale atmosfera societății ; a oferit bijuterii bine definite, captivante, cum nu a existat nimic asemănător înaintea sa.” – Jean Ghika, director al casei de licitații Bonhams

Anii 1960 s-au conturat în jurul unor idei revoluționare, Che Guevara devenea un simbol, generația hippie se dezvolta, iar în Anglia, catalogul giuvaierelor se îmbogățea cu imaginația lui Andrew Grima. S-a născut în Italia, a fost educat la Londra, iar bijuteriile i-au devenit meserie în atelierul tatălui primei sale soții.

A fost un talent care s-a șlefuit de unul singur, în propria casă și prin prisma propriei creativități și imaginații. Nu a urmat nicio școală, însă a lăsat moștenire o colecție de bijuterii care se licitează astăzi pentru mii de dolari. Cea mai recentă licitație a avut loc toamna aceasta, în septembrie, la casa Bonhams din Londra, unde 55 de bijuterii și ceasuri au fost oferite spre vânzare. Printre obiectele vândute se numără piesele orologere din colecția About Time – 1970, ale căror prețuri s-au ridicat până la aproape 44.000 de dolari.

 aboneaza-te
Andrew Grima

 

Talentul său a fost apreciat la nivel înalt, de casa regală a Marii Britanii, Elisabeta a II-a numărându-se printre capetele regale care i-au purtat creațiile. De asemenea, Andrew Grima este primul creator de bijuterii căruia i s-a înmânat Premiul Ducele de Edinburgh pentru designul elegant al creațiilor sale, iar aportul său în industrie a fost recunoscut de Premiul Reginei. Acestora li se adaugă Oscarul bijuteriilor: premiul internațional De Beers Diamonds, câștigat de treisprezece ori.

Citește și COOL HUNTING: Vista Alegre, artizanii porțelanului încă din 1824

Astăzi, numele său continuă să construiască unele dintre cele mai spectaculoase prețiozități, datorită fiicei sale, Francesca Grima și soției sale, Jojo. Creațiile Andrew Grima pot fi admirate la Muzeul Victoria & Albert și Worshipful Company of Goldsmiths, din Londra, în timp ce moștenitoarele adaugă anual 20 – 30 de piese la colecția Grima.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii