Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

COOL HUNTING: Matthew Norman – Reinterpretarea ceasului de călătorie

Anul 1810 a fost anul dezvoltării ceasului ca partener de călătorie, Napoleon I a fost cel care a dat ordin ca acesta să constituie un accesoriu obligatoriu pentru armatele sale, iar Matthew Norman le-a urmat povestea, aducând epoca ceasurilor de călătorie și în prezent.  
15079049_1812161672341048_6404063961785432060_n

Casa Matthew Norman a fost fondată în secolul XIX, devenind, între timp, un simbol al aristocrației paseiste și al preciziei elvețiene, în materie de orologerie. Acestea s-au construit pe un fond solid: acela al ceasurilor de călătorie, nelipsite din voiajurile claselor superioare ale secolelor trecute.

Aprecierea valorilor istoriei, frumusețea și bogăția acestor accesorii (primul model de ceas de călătorie, „pendule de voyage”, a fost construit de francezul Abraham Louis Breguet, adăugând nu doar detalii calendaristice, ci și indicatori de temperatură) l-au determinat pe Matthew Norman să construiască piese inspirate din vechile ceasuri de călătorie.

Din punct de vedere estetic, acestea urmează fie un design clasic, fie unul modern, curat. În ceea ce privește mecanismul, fiecare piesă este prelucrată manual, realizată in-house, care oferă o rezervă de funcționare de opt sau 40 de zile. În funcție de colecție, fiecare ceas este accesorizat diferit: încrustrat cu bijuterii, cu decorațiuni florale, placat cu aur sau cu argint.

 

CITEȘTE ȘI COOL HUNTING: Artă africană în cafeaua de dimineață

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii