Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

COOL HUNTING: Darul lui Merlin

Olga Barantseva caută să redea în fotografia sa ceea ce a copilărit: natură, animale și armonie. Interesul său pentru povești s-a transpus în lentilă și s-a dezvoltat în fotografie, ceea ce a condus-o către creații publicate în Daily Mail, The Times, New York Post, Daily Telegraph sau întâlniri cu ursul Stepan.  
olga10

Scenele regizate și fotografiate de Olga Barantseva traduc pasiunea acesteia pentru lumină, cadru, poveste, dar și preocuparea sa pentru interacțiune și pace în lume. „Există mereu loc pentru bunătate și iubire”, mărturisește artista.

Fotografiile sale amintesc de o anumită interacțiune dintre om și animal, artista fiind asociată cu diverse campanii împotriva braconajului, dar și cu anumite povești și rânduri beletristice.

De exemplu, răsfoind creațiile sale, mi-am amintit de una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii, dar nu numai, care reprezintă o bună traducere și a iubirii pentru animale: „Familia mea și alte animale”, de Gerald Durrell. Cu toate că serialul poate fi mai atrăgător, cartea păstrează cu fidelitate din umorul britanic și solicită răbdarea pentru a descoperi aventurile familiei Durrell.

„Fiecare copil ar trebui să fie înconjurat de cărți și animale. Dacă aș avea darul lui Merlin, i-aş da fiecărui copil darul copilăriei mele.” – Gerald Durrell

În fotografiile Olgăi, nu doar modelele sunt personaje principale, ci și animalele. Dintre acestea, o figură celebră este ursul Stepan. Povestea lui a început în sălbăticie, de unde a fost salvat de către vânători, la doar trei ani, deoarece fusese abandonat și suferea de foame. A fost crescut de către un artist de circ, însă, prea domesticit pentru a mai putea fi redat în libertatea sălbatică, a rămas în grija sa.

CITEȘTE ȘI COOLHUNTING: Despre bunătate, în lume și în bijuterie

Drept urmare, astăzi are 20 de ani, iubește mozarella, prăjiturile și a jucat în 20 de filme rusești, devenind unul dintre cei mai iubiți urși vedetă.

Amplasate într-un colț de pădure, din Moscova, sesiunile Olgăi se desfășoară în condiții de siguranță, în prezența îngrijitorilor și supraveghetorilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii