FacebookTwitterLinkedIn

I-am descoperit pe Instagram și m-am îndrăgostit pe loc de formele și de culorile pastelate ale ceramicii semnate în Philadephia. Brian Giniewski este artistul ceramist a cărui viziune a născut obiectele fabricate din lut, glazurate cu un amestec pe care-l creează singur. Fost profesor asistent la secțiunea Ceramică în cadrul Universității de Stat din Pennsylvania, Brian s-a mutat în Philadephia anul trecut, pentru a se căsători. Recent a primit BFA (Bachelor of Fine Arts) de la Universitatea Millersville și MFA (Master of Fine Arts) din partea Academiei de Artă Cranbrook și, pentru că toată viața și-a dorit să creeze obiecte cu propriile lui mâini, a deschis într-un spațiu mic, primul său atelier-studio.

Feedback-ul primit a fost incredibil așa că, printr-un proiect pe Kickstarter, a creat o campanie pentru achiziționarea unui atelier în toată regula și pentru utilajele de care are nevoie, bucurându-se de un succes care a întrecut așteptările lui inițiale.

Vasele semnate de Brian pot fi folosite într-o mulțime de moduri, de la ghivece pentru flori, la vaze și de la căni de cafea la recipiente decorative. Efectul de culoare „plină” pe vase le oferă aspectul original care mi-a captat atenția prima oară, iar natura glazurii se traduce prin însuși faptul că fiecare piesă vine la pachet cu unicitatea proprie. O bucurie în toată splendoarea!