Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

COOL HUNTING: Bellerby & Co – arta de a crea lumea

Într-un studio din Londra, o mână de oameni se ocupă de refacerea lumii. Bellerby & Co. Globemakers lipește manual fiecare colț de țară, fiecare ocean și mare, munte și graniță pentru a plămădi unele dintre cele mai frumoase globuri pământești.
imageedit_6_5823819883

Povestea globurilor fabricate de la zero a început în momentul în care, după doi ani de căutări, Peter Bellerby a încetat să mai spere la un cadou perfect pentru aniversarea de 80 de ani a tatălui său. În schimb, și-a pus întrebarea: cum ar fi să construiesc eu un glob pământesc? Răspunsul l-a găsit după sute de erori și mai mult de doi ani de încercări.

Rezultatul a fost spectaculos, atât prin prisma esteticii, investiției sentimentale, cât și a timpului dedicat creării unor astfel de obiecte prețioase. Drept urmare, ceea ce a început ca o notă personală, s-a transformat într-o poveste în care personajele diferă de la proiect la proiect.

Peter Bellerby a luat fiecare proces și l-a transformat într-un meșteșug: de la alegerea și prelucrarea lemnului, la grafică, până la cartografie și pictarea hărților. Fiecare detaliu este lucrat manual, implicând o doză generoasă de răbdare. Bucuriile unui astfel de proiect apar din cererile publicului, printre ele numărându-se și producții TV sau Hollywood. Plăcerea și entuziasmul pe care le folosesc pentru a produce astfel de obiecte îi animă și îi încurajează să livreze în toată lumea.

Colecțiile Bellerby & Co. acoperă diverse modele, aflându-se permanent în creștere. Printre ele se numără: The Livingstone (inspirată de celebrul explorator britanic David Livingstone), The Britannia (primele globuri create de Bellerby & Co.), The Galileo (piese personalizate și inspirate de designul globurilor Blaeu) și popularele Mini Desk Globes – minuțios lucrate, acestea prezintă o particularitate aparte: se învârt la 360 de grade.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii