FacebookTwitterLinkedIn

Deși WhatsApp s-a confruntat cu reacții negative din partea utilizatorilor, în ceea ce privește noua sa politică privind gestionarea datelor personale, platforma de socializare va continua demersurile și a ales să detalieze consecințele.

Platforma a decis să amâne implementarea noilor reguli, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie a anului curent. Drept urmare, noua politică privind cumpărăturile şi tranzacţiile va intra în vigoare la data de 15 mai, scrie news.ro.

De când a anunțat noile schimbări, WhatsApp a precizat că acestea sunt obligatorii pentru toţi cei peste 2 miliarde de utilizatori ai aplicaţiei. Astfel, utilizatorii care vor respinge actualizările, nu vor mai putea folosi aplicația de comunicare. 

Utilizatorii care nu vor accepta noile reguli vor mai putea să primească notificări şi apeluri, timp de câteva săptămâni, însă aceste facilităţi vor înceta să funcţioneze treptat.

O altă consecință detaliată de WhatsApp este eliminarea conturilor acestor utilizatori, datorită inactivității. Regulamentul WhatsApp exprimă faptul că un cont va fi şters după 120 de zile de inactivitate.