Cautare
, Contributor

Forbes.com

CORONAVIRUS |
|

Controverse pentru vaccinul anti-Covid AstraZeneca, după două cazuri de mielită transversă

Conform documentelor publicate de AstraZeneca, unul dintre voluntarii din Marea Britanie a dezvoltat o condiție numită mielită transversă, o inflamație a coloanei vertebrale, care, pe lângă dureri, poate cauza paralizie totală sau parțială, disfuncție sexuală, depresie și probleme intestinale. Potrivit surselor The New York Times, a doua persoană a fost diagosticată tot cu mielită transversă, după vaccinare.

Experții citați de cotidianul american afirmă că și un singur caz de mielită transversă ar fi fost un semnal îngrijorător, iar mai multe cazuri ar putea conduce la oprirea totală a testelor pentru acest vaccin.

Companiile farmaceutice sunt sub presiune mondială să dezvolte un vaccin anti-coronavirus, ceea ce, scrie The New York Times, ar putea conduce la punerea pe piață a unor vaccinuri care nu vor fi suficient testate sau care ar putea fi chiar nocive.

AstraZeneca refuzase până acum să ofere detalii despre problemele neurologice provocate de administrarea vaccinului și a declarat că își propune o rată de eficacitate de 50% a vaccinului. Pentru a confirma această rată, este nevoie, conform directivelor Food and Drug Administration, ca 150 de persoane infectate cu coronavirus să fie vaccinate și să se observe 50% eficacitate în cazul lor. Dar, în contextul presiunii de accelerare a comercializării unui vaccin, este posibil ca autorizația de comercializare să fie acordată și după obținerea unei eficacități de 50% în cazul a doar 75 de voluntari, informează The New York Times.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii