Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Continuă evacuările din Yemen. Alți 9 cetățeni români au părăsit țara

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 17 aprilie 2015, alţi 9 cetăţeni români au fost evacuaţi din Yemen.
Harta Yemen

Astfel, un grup de 3 cetăţeni români (mama şi 2 copii) au fost evacuaţi în siguranţă, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită.

Ambasadele României la Abu Dhabi şi Riad au întreprins demersurile legale pe lângă autorităţile de frontieră, în vederea facilitării obţinerii vizelor de intrare în Arabia Saudită pentru toţi cei 3 cetăţeni români.

Pe întregul parcurs către frontiera cu Arabia Saudită, grupul s-a aflat în legătură permanentă cu reprezentanții Ambasadei României la Abu Dhabi și ai Ambasadei României la Riad, care au monitorizat deplasarea. Consulul  Ambasadei României la Riad i-a preluat pe cetăţenii români de la punctul de trecere a frontierei Arabiei Saudite, asigurându-le asistenţa şi protecţia consulară.

De asemenea, un alt grup de 6 cetăţeni români a fost evacuat din Yemen către Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana’a – Amman- Munchen. Cei 6 cetăţeni români au fost evacuaţi pe cale aeriană, în urma demersurilor complexe întreprinse de Celula de Criză a MAE, prin Ambasadele României la Abu Dhabi, Amman şi oficiul consular român din Munchen.

Cetăţenii români au fost aşteptaţi şi preluaţi in dimineața zilei de 18 aprilie 2015 de către reprezentanţii Consulatului General al României la Munchen care le-au acordat asistenţă şi protecţie consulară, sprijinindu-i în cadrul procedurilor de repatriere.

Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, până în prezent, numărul persoanelor evacuate din Yemen însumează 54 de cetăţeni români şi 9 membri de familie, mulțumind pe această cale autorităţilor germane şi iordaniene pentru sprijinul acordat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii