FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Continental, fondat în 1871, cu sediul central la Hanovra, Germania, investise în România, până la sfârşitul anului trecut, suma de 575 de milioane de euro. Din aceşti bani, 275 de milioane de euro au fost cheltuiţi pentru edificarea fabricii de anvelope de la Timişoara. Construcţia a început în 1999, iar un an mai târziu primele anvelope Continental „made in Romania” ieşeau de pe linia de producţie. În 2002, a fost inaugurat şi depozitul, cu o capacitate de 600.000 de anvelope. Anul trecut, pe porţile fabricii a ieşit anvelopa cu numărul 100 de milioane.

În prezent, fabrica de la Timişoara este pe locul trei  în cadrul Grupului Continental, care are un total de 19 unităţi de producţie la nivel global. În 2012, vor fi produse 14 milioane de anvelope Continental la Timişoara, iar în 2013 – 16 milioane. „Dorim să transformăm fabrica de la Timişoara într-una dintre cele mai mari din cadrul grupului. Ţintim locul doi în grup”, spune Pedro Carreira, directorul fabricii, adăugând că anul acesta au fost investiţi 30 de milioane de euro în unitatea de producţie din oraşul de pe Bega.

 Astfel, fabrica beneficiază de tehnologie de ultimă oră, precum linii robotizate, iar producţia  include şi anvelopele- vedetă de 20 de inci. „Există cel puţin o ţară în Europa (Germania –n.red.) unde nu există limitare de viteză şi suntem mândri să putem produce la Timişoara anvelope speciale, pentru viteze de până la 300 de kilometri pe oră”, spune Pedro Carreira. Producţia de la Timişoara merge în cea mai mare parte (90%) la export. Cea mai mare parte a exporturilor vizează Europa, dar anvelopele produse în România ajung şi în Statele Unite ale Americii şi Asia.

„Pe lângă investiţiile în tehnologie de ultimă generaţie, ne-am axat pe implementarea celor mai moderne soluţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii şi securităţii angajaţilor noştri”, spune Pedro Carreira.

Compania a primit Autorizaţia de Mediu, în 2010, realizând investiţii suplimentare în domeniu, de circa un milion de euro. În consecinţă, cele mai recente măsurători au arătat că emisiile rezultate din procesul de producţie se încadrează în normele cerute de legislaţia UE.

La nivel global, Continental Corporation a înregistrat anul trecut vânzări de 30,5 miliarde de euro, în creştere faţă de cele 26 de miliarde de euro din 2010. Totodată, numărul de angajaţi a crescut la 163.788 faţă de 148.228 în 2010. În România, Continental are peste 10.000 de angajaţi, dintre care 1.800 lucrează în fabrica de la Timişoara.