FacebookTwitterLinkedIn

Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluției tehnice începând din decembrie 2013. “Fabrica noastră din Timișoara are o importanță strategică în cadrul Continental, de aceea implementăm aici cele mai moderne tehnologii de care dispunem”, a declarat Nikolai Setzer, directorul diviziei de Anvelope și membru în Consiliul Executiv al Continental.

S-ar putea să vă intereseze: De ce este Timișoara din nou fruncea în topul ”Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri”, ediția 2015

Principiul de operare al soluției tehnice, ”Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)”, constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen. Se produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

În plus, compania va instala în aria de Mixing un echipament denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO). Acesta va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

În cei aproape 15 ani de producție de anvelope în Timișoara, Continental a investit peste 370 milioane de euro în fabrica din Timișoara și a creat peste 2.300 de locuri de muncă. Investițiile au fost direcționate către tehnologie de ultimă generație, protecția mediului, pregătirea profesională a angajaților săi și programe de responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până acum, peste 150 milioane de anvelope clienților săi din Europa și din întreaga lume.

Compania produce în Timișoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, incluzând anvelope UHP (Ultra High Prerformance – de înaltă performanță), anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).