Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Contesa Alexandra Tolstoi și viața sa alături de oligarhul și miliardarul rus, Serghei Pugachev

Un documentar BBC, numit ”Contesa și miliardarul rus”, dezvăluie povestea incredibilă pe care contesa Alexandra Tolstoi a trăit-o alături de oligarhul rus Serghei Pugachev.  
 aboneaza-te
sergei pugachev alexandra tolstoy profimedia-0221548496

Contesa de 46 de ani este mama a trei copii, cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani – Maria, Ivan și Aliosha, pe care acum îi crește singură. Ea este fiica contelui Nikolai Tolstoi și ruda îndepărtată a celebrului scriitor rus care a semnat romanul „Război și Pace”, Lev Tolstoi.

Englezoaica de viță nobilă, Alexandra Tolstoi, s-a îndrăgostit în 2008 de bărbatul visurilor sale, Serghei Pugachev – un oligarh miliardar, cunoscut odinioară ca „bancherul lui Putin” și prieten apropiat al liderului de la Kremlin.

Cu un imperiu economic de 15 miliarde dolari, Pugachev deținea șantiere navale în Sankt Petersburg, proprietăți în Piața Roșie și una dintre cele mai mari mine de cărbune din lume. Însă, când banca sa, Mezhprom Bank, a dat faliment în 2010, agenţia de stat de asigurare şi lichidare a depozitelor din Rusia, DIA, l-a acuzat de deturnare de fonduri în defavoarea statului, reușind să obţină decizia unui înalt tribunal britanic contra tuturor activelor lui Pugaciov din lume.

Temându-se pentru viața sa, Pugachev a fost nevoit să plece în Franța, în timp ce Alexandra Tolstoi a rămas în Marea Britanie cu copiii – fără a beneficia de susținere financiară.

În pofida tuturor pierderilor, rămâne în urmă o poveste extraordinară demnă de un roman în sine, difuzată într-un nou documentar BBC numit ”The Countess and the Russian Billionaire”. Filmat pe parcursul a cinci ani, pelicula oferă o privire intimă în viața incredibil de luxoasă a fostului cuplu și înfățișează căderea în dizgrație și, respectiv, destrămarea relației lor.

„Este atât de ciudat; când te uiți în urmă, ajungi să te gândești: Dumnezeule, cum a fost posibil să mi se întâmple toate astea? Am pierdut complet direcția”, spune Tolstoi despre viața ei de odinioară.

Alexandra Tolstoi avea 34 de ani când l-a cunoscut pe Pugachev, cu 10 ani mai în vârstă decât ea, în timp ce preda limba engleză în Moscova în 2008. „A fost povestea de dragoste a vieții mele”, spune contesa. La acea vreme ea era căsătorită cu un călăreț uzbek sărac, Shamil Galimzyanov.

Contesa Alexandra recunoaște că întâlnirea cu Pugachev a fost „catalizatorul” care a pus punct  căsătoriei: „Serghei a fost absolut magnetic, nici nu pot explica – o forță a naturii”, spune ea acum. „Era fermecător, amuzant și auto-ironic. L-am simțit ca fiind foarte familist. Era inteligent, sofisticat și nostim și simțeam că pot vorbi cu el despre orice. Am simțit că „el este jumătatea mea, este omul meu.”

Pentru o vreme, Alexandra Tolstoi s-a bucurat de o existență ca din basme, cu avioane private, case de lux (un castel francez, o proprietate de 200 de hectare în Herefordshire și o vilă de 40 de milioane de dolari în St. Bart’s) și o avere de neimaginat. Înainte de începerea documentarului, pe o peliculă de acum câțiva ani, ea și-a prezentat colecția impresionantă de genți, mărturisind o slăbiciune pentru Chanel.

Acum, gențile nu mai sunt, iar ea spune că relația cu Pugachev a început să se destrame înainte de sosirea camerelor de luat vederi, după o ceartă privind anularea în ultima clipă a petrecerii ei de aniversare a 40 de ani; o petrcere îndelung planificată care urma să aibă loc în sudul Franței.

Își dăduse seama atunci că el nu se va căsători cu ea și, urmând firul acestui scenariu, a făcut un soi de „criză nervoasă” și s-a întors în Anglia, la casa părinților ei. „Am fost atât de înspăimântată. Aveam trei copii sub patru ani, nu aveam unde să merg, nu aveam bani ”

Cu toate că știa că relația ei cu Pugachev era „condamnată”, s-a întors în casa lor din Londra, apoi a răbufnit: „Am fost ca un automat”, spune ea. „N-am crezut vreodată că voi putea ieși din relația asta.”

În 2016, Pugachev a fost găsit vinovat pentru încălcarea mai multor ordine judecătorești care i-au fost adresate prin sistemul de justiție britanic de către DIA al Rusiei.

A fost emis un mandat pentru arestarea lui, dar el fugise deja din țară – spunând mai târziu, într-un interviu, că a primit amenințări cu moartea din Rusia încă din anul 2011 (afirmație care a fost ulterior negată).

Zece zile mai târziu, Alexandra Tolstoi a aflat că plecase în Franța, atât, și asta datorită unui avocat al guvernului rus care venise pentru o razie la domiciliu.

Inițial, ea s-a hotărât să-și ia familia și să se mute alături de Pugachev în castelul lui din Coasta de Azur. Pugachev, însă, s-a închis cu copiii în casă și a ascuns pașaportul Alexandrei. Temându-se că a fost manipulată, a reușit să se întoarcă acasă, iar din acel moment Pugachev nu i-a mai dat nicun ban, susține ea. Era însărcinată cu al patrulea copil când a fugit din țară și, ulterior, a suferit un avort spontan.

“Mă întreb dacă ar fi trebuit să ies mai devreme din această relație, dar era foarte dificil”, reflectă ea. Uneori, Pugachev încă îi mai trimite e-mail-uri, dar nu se știe dacă se vor mai vedea vreodată.

Nici de una singură, însă, nu pare să-i fie ușor. „Mă îngrijorez în mai multe privințe: financiar, pentru că nu avem nicio susținere; Am trei copii care depind de mine emoțional, financiar, psihologic. Știm că vom fi evacuați, dar nu știm când. ”

Ani în șir, Alexandra Tolstoi a suferit de anxietate, insomnii și atacuri de panică teribile, dar documentarul arată renașterea spiritului independent și aventuros care o reprezintă: „Când sunt împinsă într-un colț, simt că performez cu adevărat; am găsit în mine rezerve uriașe de energie pe care nu bănuiam că le am ”, spune ea.

Acum, Alexandra Tolstoi își vinde fosta garderobă cu ținute semnate de designeri. „Dar simt că am luat decizia corectă, pentru că suntem liberi”, spune ea.

„Viața mea nu este una comună, însă subiectul este cât se poate de comun: în perioadele de criză găsim în noi o sursă de putere nebănuită. Noi toți putem fi plini de resurse în moduri în care nu ne-am aștepta niciodată.”

 

FOTO: Profimedia 

Sursă articol: telegraph.co.uk

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii