Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Conte cântărește o relaxare mai rapidă în Italia

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat că ar putea relaxa restricțiile de izolare mai devreme decât anunțase inițial. În același timp, Conte le-a solicitat liderilor Uniunii Europene să asigure resurse financiare în a doua jumătate a anului, pentru a contribui la refacerea economiei italiene, devastată de pandemia de Covid-19.
 aboneaza-te
The Italia Viva delegation in Rome, Italy - 07 May 2020

Sub presiunea aliaților politici, dar și a liderilor regionali și de business, precum și din partea opiniei publice după două luni de izolare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Conte a declarat în Corriere della Serra că estimează „o scădere abruptă a PIB-ului și consecințe economice foarte dureroase”.

Italia a relaxat parțial măsurile de izolare pe 4 mai, prin redeschiderea companiilor de producție și de construcții. Magazinele sunt programate pentru redeschidere pe 18 mai, iar restaurantele și saloanele de frizerie – pe 1 iunie, o dată care ar putea fi devansată.

„Adunăm toate informațiile și, cu ajutorul experților, vom defini reguli foarte clare de siguranță pentru muncitori și pentru clienți,” a spus Conte. „Dacă situația rămâne sub control la nivel epidemiologic, vom putea să ne mișcăm mai repede în anumite regiuni”, a declarat Conte sursei citate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii