FacebookTwitterLinkedIn

În cursul zilei de ieri, grupul israelian Elbit Imaging Ltd a anunțat că a vândut complexul hotelier Radisson, situat în centrul Bucureștiului, pe Calea Victoriei, pentru suma de 169,2 milioane de euro.

„Dincolo de faptul că dovedește interesul unor investitori instituționali importanți în piața hotelieră din România, tranzacția arată că există lichiditate pe piața locală pentru proprietăți imobiliare de mari dimensiuni și de calitate. Bucureștiul începe să fie recunoscut ca o destinație pentru investiții și va atrage capital pentru proprietăți de valoare, chiar dacă acestea nu fac parte din portofolii mai mari”, a declarat Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL România.

JLL a reprezentat compania Elbit Imaging Ltd în procesul de vânzare a complexului hotelier Radisson din București către un joint-venture format din două fonduri de investiții internaționale. Vânzarea reprezintă cea mai mare tranzacție din punct de vedere al valorii realizată vreodată pe piața hotelieră din București și una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală și de Est (ECE).

Complexul hotelier este cel mai mare din România incluzând hotelurile Radisson Blu, de 5 stele, și Park Inn by Radisson, de 4 stele, precum și aproximativ 7.500 de metri pătrați de spații comerciale. În total, complexul cuprinde 763 de camere, și 15 săli de conferințe.

Această tranzacție reprezintă piatră de hotar pentru clientul nostru și, totodată, un moment cheie pentru viitorul pieței hoteliere din regiune și, în special, din România. Potențialul este enorm și instrumentele prin care acesta să fie atins sunt deja disponibile, așa cum validează succesul acestei vânzări”, a comentat Christopher Exler, vicepreședinte Hotels & Hospitality Group.

Fundamentele pozitive ale pieței de investiții în industria hotelieră au condus către o îmbunătățire a lichidității în ECE, în ultimele 18 luni, în condițiile în care investitorii au încredere în potențialul de creștere al sectorului în regiune, au menționat reprezentanții JLL România. Mai mult decât atât, România a înregistrat, în primele nouă luni, o creștere economică de 7%, iar pentru acest an este de așteptat să aibă cel mai mare avans din Europa.