Cautare
, Staff

IT |
|

Consultant Dentons Ungaria: În următorii ani, faptul că știi o limbă străină nu va mai fi atât de important precum în prezent, ca urmare a dezvoltării tehnologiei

În următorii ani, ca urmare a inovațiilor tehnologice, o schimbare importantă în ceea ce privește activitatea companiilor, mai ales a celor specializate în externalizarea de servicii, va fi faptul că a cunoaște o limbă străină va fi tot mai puțin un avantaj, a susținut Arjen Sader, Global Business Service expert al biroului Dentons din Ungaria, în cadrul evenimentului „Next Generation Shared Services Roadshow”.
office-birou-angajati-people-youngshutterstock_511582984

„De fiecare dată când vin în București, o companie mare de BPO (n.red. – Business Process Outsourcing) îmi spune că noi avem angajați care știu foarte bine mai multe limbi străine. Ce-i asta?! În curând, nu vom mai avea nevoie. În fiecare țară, România, Ungaria sau Bulgaria, în prezent, companiile îți spun că unul dintre avantajele lor este acela că au mulți cunoscători de limbi străine. În câțiva ani, acest avantaj competitiv va dispărea”, a atenționat Sader.

Iar aceasta reprezintă doar o mică parte din schimbările pe care le va produce tehnologia asupra companiilor.

Pe lângă modificările începute acum mai bine de 20 de ani, ca urmare a dezvoltării accelerate a tehnologiei, „sunt multe alte schimbări care se vor face în ceea ce privește modul în care își vor desfășura operațiunile companiile noastre. (…) O parte dintre schimbări vor fi produse de automatizarea multor operațiuni, iar altă parte ca urmare a legislației, dar toate vor influența semnificativ procesele companiilor”, a mai spus Sader.

Când a vorbit de automatizări, el s-a referit atât la RPA (Robotic process automation), cât și la AI (Artificial Intelligence).

Alte inovații care vor produce modificări în modul în care funcționează companiile sunt în principal Big Data, IoT (Internet of Things), setările de securitate și Blockchain.

Seria de evenimente „Next Generation Shared Services Roadshow” este organizată de SSC Heroes și Kinnarps în patru orașe din regiunea Europa Centrală și de Est, respectiv Gdansk (5 aprilie), București (12 aprilie), Varșovia (10 mai) și Budapesta (24 mai). Evenimentele continuă seria „Next Generation Shared Services Days”, începută din Budapesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii