Cautare
, Contributor

Auto |
|

Constructorul german BMW a raportat miercuri un profit net trimestrial peste așteptări

BMW a depășit previziunile analiștilor cu o creștere de 42,4% a profitului net din trimestrul al treilea, până la 2,58 miliarde de euro (2,99 miliarde de dolari), datorită unor prețuri mai mari și vânzărilor puternice de vehicule electrice, care au compensat livrările mai scăzute din cauza stocului limitat de semiconductori.
BMW logo auto masini

Șeful financiar al BMW, Nicolas Peter, a spus că grupul este încrezător că își va depăși ținta în acest an, deși trimestrul al patrulea ar putea fi ușor diminuat de plățile mai mari ale impozitelor și de costurile de investiții. Privind în perspectivă, compania se așteaptă ca vânzările ridicate de vehicule electrice să continue și în 2022, transmite Reuters.

Veniturile BMW au beneficiat în principal de pe urma automobilelor electrice, ale căror vânzări aproape s-au dublat în primele nouă luni ale acestui an până la 232.000 de unități.

În timp ce creșterea prețurilor pentru materiile prime a afectat câștigurile din acest an, relația puternică a companiei cu furnizorii a amortizat această lovitură, a spus CEO-ul Oliver Zipse.

„Întotdeauna am avut o bună supraveghere a lanțului nostru de aprovizionare. Acest lucru dă roade acum”, a spus Zipse.

De asemenea, tot miercuri, BMW și-a menținut estimările conform cărora, în anul 2021, marja operațională a diviziei sale auto se va situa între 9,5% și 10,5% din vânzări, adăugând că acest obiectiv va fi atins printr-o ușoară reducere a numărului de angajați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii