Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Constantin Niță, fost ministru al Energiei, a fost condamnat de definitiv la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe fostul ministru al Energiei Constantin Niţă la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind acuzat de DNA că ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, informează Agerpres. Decizia este definitivă.
constantin-nita

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia pronunţată în prima instanţă de ICCJ, în mai 2017.

Fostul ministru Constantin Niţă a fost acuzat de procurorii DNA că a primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu suma de 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul Iaşiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI privind managementul traficului din oraş.

În dosarul întocmit de procurori se precizează că ministrul Niţă a cerut suma în cuantum de 5% din valoarea contractului din acel proiect, asta după ce primarul municipiului Iași a solicitat, cu titlu de mită, 10% din valoarea contractului, în prima jumătate a anului 2013.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii