Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Constantin Moroianu – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Constantin Moroianu Avere: 19-20 de milioane de euro Varsta: 52 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Producție cafea  

Constantin Moroianu este proprietarul Cafea Fortuna, singura companie cu capital românesc aflată în topul celor mai mari producători de cafea prezenţi pe piaţa locală. Compania are un centru de producție situat în comuna Dragomirești Vale (județul Ilfov). Materia primă este adusă de la producători externi de cafea verde. Moroianu a realizat la Dragomireşti Vale un proiect de tip greenfield în care a investit circa 8 milioane de euro, fabrica fiind inaugurată în 2006. Produsele companiei se adresează consumatorilor cu venituri medii.

În 2010, conducerea Cafea Fortuna a lansat brandul Fortuna Rendez-Vous, situat pe segmentul cafelei instant. După o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro în 2009, mai mare cu 20% faţă de 2008, în condiţiile în care firma era prezentă doar pe un singur segment de piaţă, cel al cafelei măcinate, anul trecut proprietarul companiei miza în continuare pe creştere. Mai ales că potenţialul pieţei interne este destul de mare, numai dacă ţinem cont că România ocupă locul 24 dintre cele 27 de ţări din Uniunea Europeană în funcţie de consumul anual de cafea pe cap de locuitor, conform datelor din piaţă. Românii beau anual 2,3 kilograme de cafea pe cap de locuitor, consumul din România fiind de trei ori mai mic comparativ cu cel din Germania şi la jumătate faţă de cel din Austria.

Vezi care era averea lui Constantin Moroianu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii