Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Constantin Frățilă – 500 Miliardari Ediția 2011

Constantin Fratila.jpg
Nume: Constantin Frățilă Avere: 23-25 de milioane de euro Varsta: 51 de ani Resedinta: Constanța Domeniu/Companie: Construcții, imobiliare Pasiuni: sport

Constantin Frăţilă deţine o participaţie de 31,6% din acţiunile companiei de construcţii Comcm (CMCM) din Constanţa, care are ca obiect principal de activitate producţia de betoane. Alături de fiica sa Maria Frăţilă, omul de afaceri constănţean controlează 41,6% din acţiunile firmei de construcţii, în timp ce SIF Transilvania deţine pachetul majoritar de 56,7% din acţiuni. Firma, suspendată de la tranzacţionare, a obţinut, în 2010, o cifră de afaceri de circa 7 milioane de euro. Compania controlează totodată şi 64% din Scut Constanţa (SCUT), firmă cu activităţi în închirierea de utilaje pentru construcţii şi demolari, cu afaceri de peste un million de euro anul trecut şi cu active de peste 10 milioane de euro.

Fostul arbitru internaţional a declarat pentru „Forbes România“ că producătorul de materiale de construcţii Comcm Constanţa are pentru acest an un buget de investiţii în valoare de 2,8 milioane de euro, după ce, cu un an în urmă, valoarea investiţiilor s-a cifrat la numai 193.000 de euro. Banii ar urma să fie alocaţi pentru achiziţionarea unor echipamente noi de lucru, pentru construirea ansamblului de locuinţe din Constanţa în cadrul unui proiect pe care-l realizează cu Primăria şi pentru modernizarea hotelului şi a sediului administrativ. Cu toate acestea, Frăţilă susţine că nu vede o relansare a afacerilor în acest an şi a bugetat pentru 2011 o cifră de afaceri de 29,3 milioane de lei, cu 2% sub nivelul realizat anul trecut.

În 2010, Comcm a redus numărul salariaţilor cu circa 33%, până la 158 de persoane, după ce afacerile s-au contractat cu 22,2%, pe fondul declinului întregii pieţe de construcţii. Milionarul de la malul mării mai deţine circa 1% din acţiunile SIF Transilvania, iar în acest an a pornit un război personal, prin care se arată nemulţumit de rezultatele din ultimii ani ale Societății de Investiții Financiare şi de modul cum este condusă. Frăţilă doreşte ca împreună cu alţi acţionari ai societăţii care îi împărtăşesc opiniile să strângă 5% din voturi cu scopul de a introduce pe ordinea de zi a AGA mai multe propuneri menite să îndrepte lucrurile.

Vezi care era averea lui Constantin Frățilă în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii