Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Constantin Comănescu

Avere: 17-18 milioane de euro Vârstă: 50 de ani Reşedinţă: Iaşi Domenii: Colectare fier vechi, imobiliare

Business-ul lui Constantin Comănescu, unul dintre cei mai discreţi şi controversaţi oameni de afaceri din Iaşi a reintrat pe un trend pozitiv de la începutul acestui an. Motivul pentru această schimbare de direcţie a fost dat de stabilizarea preţului pe tona de fier la aproximativ 370 de dolari, ceea ce a dus la un plus al încasărilor pentru omul de afaceri care îşi derulează cele mai importante activităţi în zona colectării de fier vechi.

Cea mai profitabilă firmă a lui Comănescu, Remat SA Iaşi, a avut cel mai mult de pierdut din cauza scăderii preţului pe tona de fier vechi de la 600 la 100 de dolari. În acest context, Comănescu anunţa la sfârşitul lunii octombrie 2008 că a fost nevoit să reducă capacitatea de colectare a Remat cu până la 80%, din 36 de puncte de colectare rămânând deschise doar opt. În contextul unei ameliorări a afacerilor sale, Comănescu a decis să contracteze o linie de credit. Astfel, acţionarii Remat au decis să contracteze două facilităţi de credit de la Banca Transilvania, în valoare totală de 9,7 milioane de dolari.

Creditul este garantat cu terenuri şi construcţii ale societăţilor Remat, Com Beton, Auto Remat, toate aflate în portofoliul omului de afaceri ieşean. Remat a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de 25,4 milioane de euro, în scădere comparativ cu anul 2008, când a raportat afaceri de 56,5 milioane de euro. Una dintre investiţiile de anvergură ale lui Constantin Comănescu este cea într-un centru expoziţional la Iaşi, construcţie care a demarat la jumătatea lui 2008. Suprafaţa disponibilă pentru acest proiect este de 50.000 de metri pătraţi şi va include spaţii pentru birouri, săli de conferinţe, spaţii pentru expunere, un hotel şi spaţii comerciale. Investiţia totală era estimată la 20 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii