Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Constantin Boromiz și familia – 500 Miliardari Ediția 2011

Constantin Boromiz 3.jpg
Nume: Constantin Boromiz și familia Avere: 27-29 de milioane de euro Varsta: 45 de ani Resedinta: Vâlcea Domeniu/Companie: Morărit și panificație  

De aproape două decenii, Constantin Boromiz, şeful celui mai mare grup de panificaţie din România, a rămas consecvent în domeniul spre care l-a mânat tradiţia familiei. Pentru familia Boromiz – fraţii Constantin şi Gheorghe, alături de soţia primului –, care deţine aproximativ jumătate din grupul de morărit şi panificaţie cu denumire apropiată, Boromir, anul acesta a adus o simplificare a businessului. De la începutul lui 2011, Boromir a funcţionat cu trei companii faţă de opt în perioada anterioară.

În toamna lui 2010, acţionarii au decis ca grupul numărul unu din piaţa de morărit să fuzioneze activităţile cu profil similar. În afară de familia Boromiz, Boromir mai este deţinut de George Frîntu (cumnat), Mircea Ureche şi Constantin Sava, un fost coleg de facultate. În acest moment, cele trei companii care formează grupul cu venituri de aproape 100 de milioane de euro în 2010 sunt Boromir Prod Buzău, Boromir Ind Râmnicu Vâlcea şi Moara Cibin din Sibiu. Anterior, în portofoliu se mai regăseau companii precum Extrasib Sibiu, Amylon Sibiu sau Eurostar Invest, specializată în consultanţă de business. Fuziunea a venit în condiţiile în care veniturile de acum doi ani au scăzut pe fondul crizei.

În 2009, veniturile Boromir au înregistrat o scădere semnificativă faţă de anul anterior. Cum existau companii cu activitate asemănătoare, costurile de administrare separate nu se mai justificau. Tot la capitolul reducere de costuri figurează şi vânzarea de la începutul acestui an a unui spaţiu comercial din judeţul Buzău, pentru care compania a încasat aproape două milioane de euro. O simplificare care, pe lângă semnificaţia financiară, ne spune câte ceva şi despre istoria grupului. Boromir s-a dezvoltat printr-o continuă politică de achiziţii. După ce în 1991, Constantin Boromiz alături de fratele său Gheorghe şi de un cumnat – actualul acţionar George Frîntu – intrau în afaceri cu un bar de ţară, businessul adevărat urma să înceapă doi ani mai târziu. Boromiz cumpără o moară şi, alături de partenerii săi din familie, atrage un nou investitor – Mircea Ureche.După o moară a venit alta. În 1998, asociaţii cumpără moara Cibin din Sibiu. Urmează, doi ani mai târziu, moara de grâu Buzău. De-a lungul anilor s-a extins pe verticală, dar s-a şi diversificat. Din 2008, a deschis reţeaua de cafenele Boromir Pan Cafe (locaţii cu suprafeţe cuprinse între 50 şi 150 de metri pătraţi).

Vezi care era averea lui Constantin Boromiz în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii