Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Constantin Bădescu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Constantin Bădescu Avere: 10-11 milioane de euro Varsta: 43 de ani Resedinta: Mehedinți Domeniu/Companie: Transporturi, construcții

Constantin Bădescu este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de afaceri cei mai influenţi din Mehedinţi. Considerat a fi unul dintre apropiaţii partidului de guvernământ (PD-L), firma Trans Baco (specializată în transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători, dar şi în construcţii) s-a bucurat în ultimul an de contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câştigat peste şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi, Dolj, cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, dar şi cu Registrul Auto Român, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Cel mai mare contract, de aproape 71 de milioane de lei (17 milioane de euro), fără TVA, a fost încheiat cu Primăria Drobeta-Turnu Severin în luna mai 2011, pentru reabilitatea reţelei de străzi din Municipiu. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în care preţul cel mai mic a contat în proporţie de 40%. În primăvara acestui an, firma lui Bădescu a mai câştigat alte două licitaţii importante pentru reabilitatea drumurilor din comuna Broşteni (judeţul Mehedinţi) în valoare de 1,7 milioane de euro, şi un proiect pentru lucrări de investiţii în comuna Goicea (judeţul Dolj) de 1,8 milioane de euro.

Trans Baco, firmă specializată în transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători, şi-a extins domeniul de activitate, în urmă cu doi ani, şi în sectorul construcţiilor. „Am vândut compania“, este singura declaraţie făcută de Constantin Bădescu, la jumătatea lunii august, întrebat fiind de rezultatele firmei din ultimul an. Fără a da detaliidespre cumpărător, Bădescu a anunţat că n-ar mai avea nicio firmă. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, la 21 iulie 2011, firma Trans Baco era deţinută în proporţie de 100% de Ilie Bădescu, cel mai probabil tatăl lui Constantin Bădescu.În ultimul an, omul de afaceri şi-a micşorat participaţia şi în firma Transport Public Urban Drobeta SA. Dacă în toamna anului 2010 deţinea controlul cu 99,9%, în august 2011 Constantin Bădescu apare la Registrul Comerţului cu o participaţie de 62,56%.

Vezi care era averea lui Constantin Bădescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii