FacebookTwitterLinkedIn

MedLife achiziționează 80% din Almina, care are 8 centre medicale în Ilfov și Dâmbovița

Tranzacția urmează să fie analizată de Consiliul Concurenței.

Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important și, totodată, o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor în toate regiunile țării. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale şi funcționarea operaţională din cadrul Polisano”, a declarat Mihai Marcu (foto), directorul general al MedLife și principalul acționar.

Forbes Best Cities 2017, locul 8: Sibiu, era post-Iohannis

Înființat în anii ’90, de omul de afaceri Ilie Vonica, care s-a sinucis în 2014, pe fondul unei anchete despre rețete false, Polisano este unul dintre primele grupuri complet integrate în domeniul medical din România.

Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în București și Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu – recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități
spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania”, detaliază reprezentanții MedLife.

Mihaela Marcu, Locul 25 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017

Polisano a avut anul trecut o cifră de afaceri de 80 milioane lei, depășind, în prezent, nivelul de 500 de angajați. În aproximativ 25 ani de activitate, compania a deservit aproximativ 2,1 milioane de pacienți, cifra îi include atât pe
cei de pe segmentul de retail, cât și de pe corporate.

Alăturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare și, totodată, ne va ajuta să susținem demersul nostru de a oferi în permanență servicii premium și o echipă medicală de excepție, tuturor pacienților, atât din zona de retail, cât si din cea corporate”, a declarat doctorul Ovidiu Gligor, administrator al Clinicilor și al Spitalului Polisano.

MedLife intră pe BVB cu o capitalizare de 522 mil lei. A atras investiții de 230 mil lei într-o săptămână

Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și va finaliza achiziția clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la 6.300 angajați, fiind angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Liberă Practică din România și, probabil, a unui procent relevant al asistenților medicali, conform datelor MedLife.

„Credem că atât Ministerul Sănătății, cât și CNAS ar trebui să se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sănătate și, înainte de orice modificări legislative, să ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evoluției acestora. Avem nevoie să găsim împreună pârghiile necesare pentru a motiva acești profesioniști, ca să rămână în țară și să ofere servicii medicale la cel mai înalt nivel conaționalilor lor”, a mai spus Marcu.

Prima zi de tranzacționare pe BVB: MedLife are doi noi acționari importanți

Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse, pe partea de consultanță fiscală, și Dima&Asociații pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului în tranzacție au fost PwC, pe partea de consultanță în tranzacție, și David&Baias, pe partea de consultanță juridică.

Din tranzacție nu face parte și fabrica de medicamente a Polisano, iar farmaciile acestui grup au fost vândute, anul trecut, către farmaciile Sensiblu.

Pentru investitori: MedLife a aprobat o emisiune de obligațiuni de peste 274 de milioane de lei, pentru a-și intensifica extinderea

Prin această achiziție, reprezenții MedLife susțin că arată continuarea demersului de a consolida piața, dar și mandatul dat de acționari în ultima Adunare Generală a Acționarilor. În cadrul acestei reuniuni, aceștia au aprobat majorarea capitalului social și emiterea de obligațiuni pentru achiziții și dezvoltarea companiei.

Acționarii MedLife au aprobat, în ședința din 13 septembrie, emiterea unor obligaţiuni corporative negarantate, neconvertibile şi nesubordonate, cu o valoare nominală totală de maxim 274,2 milioane de lei, emise în formă dematerializată, denominate în lei.

Căpitanul de parteneriate

MedLife a făcut din achiziții principala modalitate de extindere. Începând cu 2009, MedLife a deschis sau a achiziționat peste 80 de unități medicale.

MedLife a realizat prima achiziție în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov, în ultimii șapte ani, finalizând 16 preluări. Ultima achiziție anunțată a fost Spitalul Humanitas (Cluj-Napoca).

La a 16-a achiziție: MedLife a preluat pachetul majoritar de 55% din Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca

La începutul lunii august, MedLife a anunțat că a preluat pachetul majoritar de 55% al campaniei Valdi Medica, care deţine Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca.

MedLife, afaceri în creștere cu 29%, în primul semestru, la 301 milioane lei, iar profitul triplu, la 6,4 milioane lei

Cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 28,8%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 301 milioane de lei, datorită tuturor liniilor de business.

Afacerile MedLife au depășit pragul de 500 de milioane de lei

Cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România a depășit un prag psihologic, la venituri, anul trecut, însă în detrimentul profitului, reiese din datele publicate pe Bursa de Valori București.

MedLife a intrat la tranzacționare pe BVB din 21 decembrie 2016, cu o capitalizare de 522,4 milioane de lei, la o valoare de 26 de lei pe acțiune oferită.