Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

Consiliul Național pentru Transformare Digitală va fi lansat peste două săptămâni

Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Sabin Sărmaș a precizat în cadrul conferinței care a marcat prima ediție a evenimentului Ziua Naţională a Comerţului Electronic că peste aproximativ 14 zile se va lansa, online, Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală.
 aboneaza-te
shutterstock_1084540781

Acesta va fi organul consultativ al ADR a cărui misiune va fi aceea de a asigura colaborarea cu actorii interesaţi din domeniul tehnologiei informaţiei şi societăţii informaţionale, informează Agerpres.

“Am vrut să facem un eveniment, era programat săptămâna aceasta, de lansare a Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală. Am realizat, acum două săptămâni, că practic nu va fi posibil, fiind un context nefavorabil (…) Îl vom lansa doar într-o formă online, probabil la sfârşitul săptămânii viitoare sau, cel mai probabil peste două săptămâni, vom avea acest Consiliu constituit, mai ales că avem nişte grupuri de lucru de la care aşteptăm extrem de multe”, a declarat Sărmaş.

Potrivit acestuia, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) va avea trei proiecte prioritare: cel destinat identității electronice, proiectul de interoperabilitate şi cel de infrastructură de cloud guvernamental.

“Nu va fi un proiect pe termen lung, va fi un proiect pe termen mediu. Pe termen mediu trebuie să gândim tot sistem de interoperabilitate între toate bazele de date la nivel naţional şi interoperabilitatea aceasta va ajuta extrem de mult companiile din România, chiar şi în privinţa e-commerce (…) Al treilea proiect pe termen scurt la care lucrăm şi pe care sperăm să-l semnăm până la sfârşitul anului, contract de finanţare cu fonduri europene, este cel de infrastructură de cloud guvernamental, un proiect de care se discută de ani buni de zile şi sper să reuşim să-l închidem. Este un proiect vital pentru tot ceea ce înseamnă e-guvernare. În zona publică foarte multe instituţii se află în dificultate atunci când trebuie să-şi facă managementul echipamentelor, a data center-elor, va aduce economii la buget şi va schimba, acesta este aspectul cel mai important, abordarea de realizare a softului pentru domeniul public ş implicit pentru cel privat”, a conchis preşedintele ADR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii