FacebookTwitterLinkedIn

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) reprezintă interesele a 130 de corporaţii străne care au investit în total în jur de 40 miliarde euro în România, adică aproape două treimi din valoarea totală a investiţiilor străine directe.

„FIC apreciază că modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potenţialilor investitori, cât şi organismelor financiare internaţionale, iar România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiţii noi. Încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar şi, de asemenea, un interval de timp foarte mare”, a precizat Consiliul Investitorilor Străini, într-un comunicat.

Investitorii din consiliu consideră că aplicarea principiilor statului de drept şi ale economiei de piaţă şi respectarea legilor „sunt ingrediente esenţiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populaţiei”.

„FIC consideră că lupta împotriva corupţiei şi reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale”, mai arată consiliul.

Reacţia vine după ce, miercuri, Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), care reprezintă interesele unor investitori americani de pe piaţa românească, a criticat dur Ordonanţa de Urgenţă de modificare a codurilor penale, apreciind că aceasta transmite un puternic semnal de neîncredere şi nesiguranţă în România pe plan intern şi extern.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL NAȚIONAL – IANUARIE 2017