Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a fost reales. Horia Ciorcilă a primit al cincilea mandat de președinte

Actionarii Băncii Transilvania au ales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc la 25 aprilie, în Cluj-Napoca, cei șase membri obținând un nou mandat, pentru 2018 - 2022.
 aboneaza-te
small_Consiliul de Administratie BT 2018 - 2022 (1)
Horia Ciorcilă, cofondator al BT, alături de alți 13 investitori, și președinte al CA din anul 2002, a primit al cincilea mandat consecutiv pentru această funcție. 

„Mulțumesc acționarilor pentru încredere, sunt cât se poate de onorat. Sunt încrezător în planurile ambițioase de consolidare a băncii și a Grupului Financiar Banca Transilvania, a declarat Horia Ciorcilă.

Componentă Consiliului de Administrație al băncii este următoarea: Horia Ciorcilă (președinte) și membrii Ivo Gueorguiev (Marea Britanie), Thomas Grasse (Germania), Doru Lionăchescu, Costel Ceocea, Vasile Pușcaș și Mirela Bordea.

Remuneraţia pentru administratori pentru acest an a fost stabilită, în aceeași ședință a acționarilor, la nivelul de 35.000 de lei/lună pentru fiecare membru al CA, respectiv 50.000 lei/lună pentru președinte, fiind setată o limită maximă de 0,7% din capitalurile proprii pentru remunerațiile suplimentare (fixe şi variabile) acordate administratorilor și directorilor.

Unul dintre motivele pentru care au fost numiți, din nou, la conducerea băncii îl reprezintă creșterea cotei de piață BT cu 4 puncte procentuale, între 2014 și 2018, până la 13,87%, la finele anului trecut, la active d 59,3 miliarde de lei. De astfel, BT a ajuns încă din anul 2016 pe locul 2 în topul băncilor din România, iar anul acesta poate urca pe primul loc.

Creștrea cotei de piață se datorează celor două dintre cele mai mari achiziții din țară, făcute în ultimii patru ani: Volksbank România (2015) și Bancpost (2017).

De asemenea, reprezentanții BT susțin că, în perioada 2014–2018, banca a devenit una dintre cele mai mari 100 de bănci din Europa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii