FacebookTwitterLinkedIn

Atât Glebi Holdings PLC, cât şi A&D Pharma Holdings NV sunt active în România, atât în sectorul comercializării cu amănuntul, cât și cu ridicata a produselor farmaceutice și parafarmaceutice.

Din analiza efectuată au rezultat anumite îngrijorări concurențiale în ceea ce privește efectele pe care operațiunea de concentrare economică le-ar putea avea pe piața comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice. Astfel, angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC constau în cesionarea a 18 farmacii Arta din București și Timișoara”, au subliniat reprezentanții Autorității de Concurență.

Grupul Penta, din care face parte Glebi Holdings PLC, este specializat în investiții pe termen lung. Penta are investiții în sectoare variate, precum: jocuri de noroc, servicii financiare, servicii farmaceutice, producție etc. În România, Grupul Penta/Dr. Max este activ în domeniul serviciilor de sănătate.

A&D Pharma este un grup ce realizează activități de comerț angro cu produse farmaceutice și parafarmaceutice (în special prin Mediplus Exim) și activități de comerț cu amănuntul cu produse farmaceutice și parafarmaceutice, operând lanțurile de farmacii Senbiblu și Punkt.

Conţinutul angajamentelor formulate de Glebi Holdings PLC sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenței este interesat în obținerea de observații și puncte de vedere de la companii și persoane fizice, referitor la angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC.

Observațiile și punctele de vedere pot fi transmise Autoritățiii de concurență prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail la adresa bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poștal nr. 25, până la data de 10.04.2018.