FacebookTwitterLinkedIn

„În urma analizei preliminare, Consiliul Concurenței a constatat că tranzacția ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective și a identificat principalele probleme de ordin concurențial, respectiv posibilitatea consolidării unei poziții dominante pe piața serviciilor de încasare de plăți. Angajamentele propuse de PayPoint Services se referă, în principal, la prețurile practicate și la numărul minim lunar de tranzacții pe care magazinele partenere trebuie să le realizeze”, se subliniază într-un comunicat de presă al autorității de concurență.

Printre angajamente este aceea de a nu crește prețul serviciilor pentru cinci retaileri, a căror nume nu a fost menționat, în primele 36 de luni de la autorizarea preluării, deoarece aceștia nu dispun de alte servicii pentru încasarea facturilor cu numerar. De asemenea, în aceeași perioadă, PayPoint nu va putea majora numărul minim de tranzacții de încasare facturi pe care îl realiza Payzone în mediul rural. Toate aceste condiții pot fi reduse la o perioadă de 24 de luni. În plus, i interzice noii entități să semneze contracte de exclusivitate cu mediul rural.

În cel mult un an de la primirea autorizării, PayPoint va trebui să vândă terminalele Payzone în stare de funcționare, dar care nu mai sunt folosite și care au fost amortizate contabil și fiscal.

PayPoint are ca obiect de activitate furnizarea de servicii de încasare sume de bani, precum și distribuția de produse și servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă, internet și radio-TV. Aceste activități sunt realizate prin intermediul rețelelor de terminale electronice amplasate în magazinele de proximitate și alte locații similare.

Payzone este implicată în România în servicii de încasare de sume de bani, precum și în activitate de distribuție de produse și servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă, internet și radio-TV, precum și în activități de dezvoltare IT.

Consiliul Concurenței invită persoanele fizice sau companiile interesate de concentrarea economică analizată să trimită observații cu privire la angajamentele propuse de PayPoint, până la data de 1 septembrie 2017, prin fax, la nr. 021.405.45.12, prin e-mail, la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro , sau prin poştă, la adresa Consiliului Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701.