FacebookTwitterLinkedIn

Tranzacţia prevede preluarea de către Mazarine Energy România a tuturor drepturilor și obligațiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deținute de OMV Petrom, împreună cu bunurile, drepturile reale și cei 200 de angajații implicați în exploatarea acestor câmpuri petrolifere. 

Cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală, în 2015, de aproximativ 1.000 bep/zi (sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom).

Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Mazarine Energy România este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group LP, un administrator de active alternative la nivel mondial, cu active de 194 de miliarde de dolari. În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice.

Fondurile pentru tranzacţie provin din linia de capital de 500 de milioane de dolari furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 miliarde de dolari care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.