FacebookTwitterLinkedIn

Astfel, cehul Jiří Šmejc, care deține printr-un fond de investiții Gaz Sud, mai preia o companie în România. Preţul total brut de cum­părare al păr­ţilor sociale achiziționate este de 8,875 milioane de euro, potrivit datelor din Mo­nitorul Oficial.

Ligatne Limited controlează un grup de societăţi active în domeniul distribuţiei şi furnizării de gaze naturale, precum şi al serviciilor conexe specifice domeniului. Activitatea de bază a societății este specifică unui holding și a unei companii de investiții.

Ligatne este deţinută de Serenity Resources Limited, nedesfăşurând, în mod direct, în România,  activităţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale. Serenity face parte din portofoliul fondului de investiţii Emma Capital, controlat de omul de afaceri ceh Jiří Šmejc.

Emma Capital deține 90,85% din Gaz Sus Group, care este compus din trei companii: Gaz Sud și Grup Dezvoltare Rețele.

Proprietarul Gaz Sud, cehul Jiří Šmejc, mai preia o companie din România: Covi Construct 2000, pentru peste 8,5 milioane de euro

Covi Construct 2000 SRL este o societate ce are ca domeniu principal de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte. Covi Construct operează pe piața gazelor naturale în calitate de furnizor şi distribuitor de gaze naturale, începând cu anul 2013. Societatea desfăşoară şi activităţi conexe distribuţiei de gaze naturale, cum ar fi: lucrări de branşare la sistemul de distribuţie a gazelor natural şi lucrări de execuţie a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale.

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.