FacebookTwitterLinkedIn

Consumatorii casnici care folosesc gazele naturale pentru încălzire ar putea plăti facturi mai mici cu sume cuprinse între 60 şi 200 lei pe lună, potrivit Consiliului Concurenţei, citat de Agerpres.

Bineînțeles, diferența de 200 de lei poate fi înregistrată în cazul consumatorilor care locuiesc în zone mai friguroase ale ţării, potrivit analizei realizată de Consiliul Concurenţei în contextul liberalizării activităţii de furnizare a gazelor naturale către clienţii casnici.

Autoritatea recomandă persoanelor care folosesc gazele naturale să ia în considerare schimbarea contractului sau a furnizorului, astfel încât să aleagă varianta cea mai avantajoasă, înainte de venirea sezonului rece. Bineînțeles, este important să fie analizate toate clauzele contractuale incluse în ofertele de furnizare.

Potrivit analizei, până la acest moment, procesul de liberalizare a furnizării gazelor naturale consumatorului casnic nu a generat un interes semnificativ în rândul clienţilor casnici.

ANRE a pus deja la dispoziţia clienţilor o aplicaţie web menită să ofere informaţii comparative privind ofertele-tip ale furnizorilor de gaze naturale.

Piaţa de gaze naturale din România a fost complet liberalizată la 1 iulie 2020.