Cautare
, Staff

Uncategorized |
|

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Gaz Sud și la punctele de lucru ale acesteia din patru județe

Consiliul Concurenţei a anunțat că a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiei Gaz Sud S.A. şi la punctele de lucru ale acesteia din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Braşov.

„Inspecţiile s-au derulat în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Gaz Sud S.A. pe piaţa serviciilor de avizare tehnică a proiectelor, recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. Investigaţia va analiza posibila impunere a unor tarife inechitabile pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale în localităţile şi zonele geografice pentru care compania deţine licenţa de distribuţie”, se scrie într-un comunicat de presă al autorității.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor relevante în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii Concurenţei, au subliniat reprezentanții autorității.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii