FacebookTwitterLinkedIn

Procesul viza anularea deciziei prin care Menarom a fost sancţionată, alături de Hidroelectrica şi alţi parteneri contractuali ai acesteia. Instanţa a menţinut sancțiunea și amenda în valoare de 724.950 lei.

Hotarârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Acesta este primul proces finalizat din cele sapte aflate pe rolul instanţelor, în urma sancţionării companiei Hidroelectrica și a zece dintre partenerii contractuali, cu aproximativ 37 milioane euro, pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale pe piața producerii și comercializării de energie electrică. În cadrul investigaţiei privind contractele pe termen lung încheiate între Hidroelectrica şi unii furnizori de energie electrică şi consumatori eligibili pe piaţa angro de energie electrică, autoritatea de concurenţă a constatat că aceste contracte au avut ca efect blocarea pieţei pentru alţi furnizori şi producători de energie electrică şi consumatori eligibili, au subliniat reprezentanții Consiliului.

Alături de Hidroelectrica au mai fost sancţionate companiile: Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, Alro, Electrocarbon, Electromagnetica, Elsid, Energy Financing Team (Switzerland, Energy Holding, Luxten Lighting, Menarom-PEC).

Hidroelectrica, Elsid şi Electrocarbon au recunoscut săvârşirea faptelor anticoncurenţiale.