Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care ContiTech preia Hornschuch Group

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care ContiTech a preluat Hornschuch Group, ambele companii fiind din Germania.
Locul 9  -	David Koch, Vicepreședinte executiv Koch Industries,  75 de ani, căsătorit, 3 copii 39.6 miliarde de dolari,  New York, New York, SUA

ContiTech, care aparţine grupului Continental, produce şi comercializează produse din cauciuc și plastic pentru o varietate de aplicaţii industriale, altele decât pneuri.

Prin filiala Benecke-Kaliko, ContiTech produce şi vinde materiale destinate acoperirii suprafețelor din interiorul autovehiculelor de pasageri.

Hornschuch Group, care este deținută de diverse fonduri de capital private şi de managementul Hornschuch, produce, în principal, folii decorative pentru aplicații de interior şi exterior pentru locuințe, precum și foliilor de plastic utilizate pentru interioare de autovehicule de pasageri.

Tranzacția reprezintă o operațiune realizată între entități străine, companiile implicate neavând în România facilități de producție a materialelor de acoperire pentru interioare auto. Întreaga cifră de afaceri realizată în România pe piața materialelor de acoperire pentru interioare de autovehicule de pasageri provine din importuri”, subliniază reprezentanții Consiliului.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal şi a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii