Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Bănci |
|

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor companii din grupul financiar Idea de către Banca Transilvania

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, cu o capitalizare de 15,5 miliarde de lei, a anunțat recent că preia Idea Bank de la Getin Holding, pentru 43 de milioane de euro.
031 MP Banca Transilvania 1

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia Idea Bank S.A. și, indirect, Idea Investment S.A., Idea Leasing IFN S.A. și Idea Broker de Asigurare S.R.L.

Idea Bank are active de 555 de milioane de euro și o cotă de piață de 0,48%.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a anunțat Consiliul Concurenței.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, când a preluat Volksbank România, aceasta fiind și cea mai mare tranzacţie de pe piaţa bancară din România la acel moment. În 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii