FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de concurenţă a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

RWE Energie, controlată direct de către Budapesti Elektromos Muvek Nyrt, face parte din grupul RWE, activ pe piețele europene de furnizare de energie și gaze naturale.

Grupul RWE este lider european în domeniul energetic, activând în producerea, transportul și comercializarea de energie electrică și gaze naturale. Acesta este cel mai mare producător de energie electrică din Germania și al doilea din Olanda, în timp ce pe piața gazelor naturale ocupă primul loc în Olanda și locul trei în Germania. Totodată, Grupul RWE este al patrulea cel mai mare furnizor în Marea Britanie, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale.

În România, RWE s-a concentrat pe deservirea clienților non-casnici de energie electrică, portofoliul de furnizare gaze naturale fiind redus.

Fidelis operează pe piața energiei electrice din România, ca furnizor de energie electrică, și pe piața gazelor naturale.