FacebookTwitterLinkedIn

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia”, a anunțat autoritatea de concurență.

Weatherford este o multinațională din sectorul petrolier ce furnizează echipament și servicii folosite în foraj, evaluare, finalizare a forajelor, producție și intervenție asupra puțurilor de petrol și gaze naturale.

Schlumberger este o societate globală din domeniul produselor și serviciilor petroliere ce oferă tehnologie, soluții informative și management integrat al proiectului pentru clienții din sectorul petrolului și gazelor naturale. Activitatea Schlumberger este axată, în principal, pe evaluarea zăcămintelor, servicii de foraj, producție și alte tehnologii de foraj și în legătură cu zăcămintele.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția internațională dintre grupurile Schlumberger și Weatherford

În noile companii, Weatherford asigură serviciile de finalizare multifază a forajelor (multistage completions), pune la dispoziție capacitățile regionale de producție și lanțul de aprovizionare. Schlumberger va transfera celor două companii accesul la tehnologiile sale de suprafață și de foraj, la procesele sale operaționale eficiente și la fluxul avansat de activitate de geo-inginerie. Prin intermediul subsidiarelor, grupurile Schlumberger și Weatherford sunt prezente în România, oferind produse şi servicii aferente producţiei de petrol şi gaze naturale.

Schlumberger, liderul pieței de utilaj petrolier din România, activează în domeniul produselor și serviciilor petroliere ce oferă tehnologie, soluții informative și management integrat al proiectului pentru clienții din sectorul petrolului și gazelor naturale. Activitatea companiei este axată în principal pe evaluarea zăcămintelor, servicii de foraj, producție și alte tehnologii de foraj și în legătură cu zăcămintele, în plus față de activitatea grupului Cameron. 

Cameron România, parte a grupului Schlumberger, deține are do­uă fabrici în țara noastră, iar afacerile din 2015, cel mai recent an pentru care există date, au crescut cu 6%, comparativ cu anul anterior, ajungând la aproape 1,3 miliarde de lei, obținând un profit net de 332 mi­lioane de lei.