Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Consiliul Concurenţei a autorizat joint venture-ul dintre Iulius Holding şi Atterbury Romania

Consiliul Concurenţei a autorizat asocierea dintre Iulius Holding şi Atterbury Romania.
Iulius Mall si Openville Timisoara

Prin această tranzacţie cele două vor controla împreună atât filiale existente ale Iulius Holding (Iulius Group, Iulius Mall Cluj, Iulius Mall Timişoara, Iulius Mall Suceava, United Business Centre Cluj One, United Business Center 1 Timişoara, United Business Center 2 Timişoara, United Business Center 3 Timişoara, Iulius Trust şi Attrius Developments), cât şi unele companii ce vor fi înfiinţate ulterior.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia”, se scrie într-un comunicat de presă al Consiliului.

Atterbury Romania, o filială deţinută în totalitate de către Atterbury Europe, este o companie înfiinţată la sfârşitul anului trecut, exclusiv pentru realizarea acestei în tranzacţii. Compania nu desfăşoară niciun fel de activitate, astfel că nu generează venituri.

Atterbury Europe a fost înfiinţată în anul 2014, pentu investiţii în centre comerciale şi în oportunităţi de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est. Atterbury Europe deţine şi gestionează proprietăţi imobiliare, de dezvoltare şi investiţii de grup, în mod direct şi indirect. De asemenea, aceasta dezvoltă proprietăţile efectuate de către partenerii de grup sau de dezvoltare şi gestionează active.

Atterbury Europe este deţinută în comun de Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA, cooperativă olandeză formată dintr-un consorţiu internaţional de investitori şi Hemisphere International BV, filială deţinută în totalitate de către Steinhoff International Holdings. Nici Atterbury Europe şi niciun membru al Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA nu deţin filiale şi nu desfăşoară activităţi în România.

Iulius Holding este compania-mamă a Grupului Iulius, deţinut în totalitate de către Iulian Dascălu. Domeniul principal de activitate al Iulius Holding şi al filialelor acestuia implicate în operaţiunea de concentrare economică constă în închirierea şi sub-închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Grupul Iulius este un dezvoltator şi operator de centre comerciale în România. Portofoliul Grupului totalizează o zona comercială de peste 250.000 de metri pătrați. Principalele proiecte ale grupului le reprezintă Palas, un ansamblu urban din Iaşi, şi patru mall-uri dezvoltate sub brandul Iulius în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava.

Foto: Proiectul mixt Openville, aflat în dezvoltare în Timișoara

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii