Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Afaceri |
|

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Saint Gobain intenționează să preia societățile Duraziv SRL și Duraziv Color SRL

Societățile Duraziv SRL și Duraziv Color SRL sunt controlate de omul de afaceri Daniel Guzu.
Daniel Guzu.jpg

Duraziv SRL este o companie înființată în 2003, de către Daniel Guzu, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos. Duraziv Color SRL se ocupă cu fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor.

De altfel, Daniel Guzu nu ar fi la primul exit. În 2009, acesta și-a vândut și businessul cu vopsele Fabryo, către fondul de investiţii Oresa Ventures. Banii obținuți din tranzacție au fost reinvestiţi în afacerea Duraziv, în imobiliare şi în producţia de vin şi de fructe în zona Vrancei.

Daniel Guzu este și unul dintre cei mai bogați români, cu afaceri de 140,7 milioane de lei în 2019, potrivit Topului realizat de Forbes România.

Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii care îmbunătățesc eficiența energetică, confortul termic, acustic și vizual al clădirilor, oferind soluții pentru anvelopare exterioară (acoperișuri, tencuieli pentru fațade, sisteme de izolație la exterior, geamuri izolante etc.) și pentru placări la interior (izolații, gips-carton, plafoane etc.).

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii