Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim

Consiliul Concurenței a anunțat, miercuri, că analizează tranzacția prin care Chimcomplex preia o parte din activele Oltchim SA. Chimcomplex SA este parte a grupului industrial român SCR, controlat de Ștefan Vuza, ce activează în domeniul fabricării de produse chimice.
FOTO CODRUTA DRAGOESCU

Combinatul Oltchim a intrat în procedura de insolvență în luna ianuarie a anului 2013, compania fiind administrată de un consorțiu de administratori judiciari.

Activele achiziționate de Chimcomplex reprezintă terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât și investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similare. Activele pot fi folosite la fabricarea de produse chimice, dar și la activități conexe, precum producția, furnizarea și distribuția de utilităţi şi materii prime, transport prin vagoane de cale ferată.

Potrivit normelor în vigoare, operațiunea de achiziție este o concentrare economică ce depășește pargurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței, care urmează să emită o decizie în acest sens.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii