FacebookTwitterLinkedIn

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă (Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 33), în termen de 20 de zile de la data prezentului anunţ.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi SRL face parte din Grupul Wienerberger, care este prezent pe piața materialelor de zidărie din România din anul 1998. Wienerberger Sisteme de Cărămizi operează în țara noastră patru unități de producție de blocuri ceramice. De asemenea, în România, Grupul Wienerberger produce şi comercializează pavaje de beton și comercializează ţevi de plastic şi de ceramică, precum și țigle și accesorii ceramice pentru învelitori (produse în unitățile de producție ale Grupului Wienerberger din alte țări).

Principala activitate a Brikston Construction Solutions constă în producția și comercializarea cărămizilor și a blocurilor ceramice pentru zidărie, structurală și nestructurală, precum și pentru pereții despărțitori și, într-o mică măsură, pentru aplicații speciale și accesorii (canale de ventilație, grătare, materiale decorative pentru grădină, rafturi de sticle pentru crame și cărămizi pentru garduri).

Producătorul de cărămidă român Brikston a fost achiziționat de austriecii Wienerberger

În data de 17 octombrie, ADM Capital, fond de investiții cu 20 de ani de experiență pe piețele emergente, a anunțat că a acceptat să vândă integral Brikston Construction Solutions (Brikston) către Wienerberger AG din Austria. Companiile au convenit ca prețul de achiziție să nu fie declarat.

ADM Capital a investit în Brikston, prin intermediul fondului său central de recuperare CEECAT, lansat în 2011, iar, în iulie 2014, a obținut o participație de 98% din acțiunile Brikston.

Recenta tranzacția se înscrie într-o serie recentă de exituri ale fondului de investiții ADM CEECAT Recovery Fund. În plus, prin aceste tranzacții, ADM se orientează spre susținerea fondului CCL CEECAT Fund II, care va debuta la începutul anului viitor.

Înființată în 1967, ca entitate de stat și privatizată în 1994, Brikston este lider în producția de cărămidă din România. Brikston produce cărămizi goale și pline, fațade și produse decorative în diverse culori și dimensiuni. Cu sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 16 milioane de euro, în 2016. Produsele Brikston sunt exportate și către Republica Moldova și Ucraina.

Fondată în 1998, ADM Capital are peste 20 de ani de experiență în investiții pe piețele emergente din 20 de țări. Cu o echipă de peste 50 de persoane în birourile locale din Almaty, Istanbul, Londra, Moscova, Kiev și Hong Kong, activele administrate ale ADM Capital depășesc 1,3 miliarde de dolari. Activitatea emergentă a companiei ADM Capital este operată sub umbrela CCL Capital.

CCL Capital este în curs de lansare a două noi fonduri, CCL CEECAT II și CCL SEE-Turci SME Lending Facility, în regiunile Balcani și Turcia.