FacebookTwitterLinkedIn

PIF Industrial are ca obiect de activitate acordarea de consultanță pentru afaceri și management. Obiectul de activitate al Dedeman îl reprezintă comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi al celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon este producător de cărămizi, țigle și alte produse pentru construcții din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă”, au anunțat reprezentanții Autorității de concurență.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 33, în termen de 10 zile de la data acestui anunţ.

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, intenționează să preia încă 55,5% din Cemacon

În data de 16 februarie, PIF Industrial, din care Adrian și Dragoș Pavăl dețin câte 50% fiecare și care are sediul la Bacău a lansat, pe Bursa de Valori București, o Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a acțiunilor emise de Cemacon, producător de cărămizi, țigle și alte produse pentru construcții, din argilă arsă, la prețul de 0,55 lei pe acțiune.

Prin această ofertă, ei intenționează să preia peste 55,5% din Cemacon, în condițiile în care frații dețin deja peste 40,5% din companie. Oferta a fost aprobată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 222 din data de 14 februarie 2018, fiind în derulare între 22 februarie și 14 martie.