FacebookTwitterLinkedIn

„Orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată autorităţii de concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare”, se arată în comunicatul Consiliului Concurenței.

În 2013, Publicis Groupe Holdings B.V. a achiziționat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL. Deşi erau îndeplinite criteriile de prag, operaţiunea nu a fost notificată Consiliului Concurenţei în termenul legal.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Astfel, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Compania Zenith Media Communications SRL, care prestează servicii de media, este deținută de compania Publicis Groupe Holdings B.V. (Olanda), acționar majoritar, și de Peziona Enterprises Ltd, un offshore înregistrat în Cipru.

Conform Topului Forbes al agențiilor de media, în 2015, Zenith Media Communications SRL a realizat o cifră de afaceri de 25.004.770 euro și a raportat cel mai mare profit net de pe piața agențiilor de media: 892.359 euro.

Pe de altă parte, Publicis Groupe Holdings BV este acționarul firmei Publicis Groupe Media Bucharest SA, alături de Arebu Holdings BV (Olanda), Ștefan Iordache și Teddy Dumitrescu.

Publicis Groupe Media Bucharest SA este entitatea pe care operează fostele firme de media Starcom Mediavest Group și Opti Media.

VEZI TOPUL TELEVIZIUNILOR CU CELE MAI MARI VÂNZĂRI DE PUBLICITATE ÎN SEMESTRUL I 2016!