Cautare
, Staff

Auto |
|

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţă rutieră

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţă rutieră, în cadrul unor licitaţii publice organizate, în perioada 2014 – 2016, de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (în prezent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, CNAIRR).
masina_(640x428).jpg

Investigaţia vizează o posibilă împărţire a pieţei în cadrul a trei proceduri de achiziţie publică organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru atribuirea acordurilor cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare rutieră pe reţeaua de drumuri naţionale din administrare, necesare celor șapte structuri regionale administrative din subordinea sa, respectiv: DRDP Timişoara, DRDP Cluj, DRDP Iaşi, DRDP Constanţa, DRDP Bucureşti, DRDP Craiova şi DRDP Braşov.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la seadiul companiilor Vesta Investment, Helvespid, Loial Impex, IPA SA şi Dual Man, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigatie.

Companiile sunt suspectate că au participat la cele trei proceduri de achiziţie publică, fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorţii) în vederea depunerii unei oferte comună, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică. În vederea unei mai bune înţelegeri a legii, Consiliul Concurenţei a elaborat „Ghidul privind respectarea regulilor  de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii