FacebookTwitterLinkedIn

Sahar Ismail s-a ocupat cu învăţământul în cadrul minorităţii arabe, el însuşi făcând parte din această comunitate. El a fost membru în Blocul Likud condus de Beniamin Netanyahu, iar după ce Gideon Saar s-a desprins din formaţiunea fostului prim-ministru şi a fondat Partidul Tikva Hadassa (Noua Speranţă), l-a urmat pe acesta, şi la alegerile din martie a figurat pe locul 17 al listei de candidaţi ai partidului, scrie Rador.

Politicianul a fost atacat în satul Rama de lângă oraşul Karmiel în apropierea locuinţei sale. Un echipaj de ambulanță a sosit imediat la faţa locului, dar politicianul era deja mort. Autorul necunoscut al crimei a tras cu mitralieră asupra lui Sahar Ismail în apropierea casei acestuia.

În vârstă de 50 de ani, politicianul avea o soţie şi un copil de 6 ani. Cabinetul ministrului Sasha Biton a emis un comunicat potrivit căruia ministrul a primit vestea cu stupefacţie şi este în contact permanent cu familia victimei. Poliţia a declanşat cercetarea penală pentru omor în acest caz.

De la începutul anului din rândul comunităţii arabe din Israel au fost ucise 74 de persoane.