Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Consens politic – TVA va fi redusă în două trepte

Reprezentanții partidelor PSD, PNL, UNPR, UDMS ȘI ALDE propun ca noul Cod Fiscal să prevadă o scădere a TVA în trepte: 20% din 2016 și 19% din 2017, informează Mediafax.
 aboneaza-te

Reprezentanții PSD, PDNL, UNPR, UDMR ȘI ALDE au ajuns joi la un consens asupra scăderii TVA de la 24% la 20%, și nu la 19%, așa cum a fost prevăzut inițial. Scăderea la 19% va fi însă realizată începând cu 2017.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că deficitul bugetar va scădea la aproximativ 2% ca urmare a reducerii treptate a TVA, taxa pe stâlp va fi eliminată anul viitor, iar supraacciza la carburanți va fi eliminată începând cu 2017.

VEZI CE SPUNE MUGUR ISĂRESCU DESPRE CODUL FISCAL

Despre schimbările aduse noului Cod fiscal se va discuta luni, înaintea începerii sesiunii parlamentare extraordinare în care se va dezbate și se va vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal.

Printre participanţii la întâlnirea de joi s-au numărat Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Eugen Nicolicea şi Haralambie Vochiţoiu de la UNPR, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache de la PNL, precum şi Iuliu Winkler de la UDMR.

Premiul Victor Ponta a declarant miercuri, că în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a fost de accord cu reducerea TVA la 20%, însă vrea ca eliminarea taxei pe stâlp și a supraaccizei să nu fie efectuată la datele propuse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii