Iohannis a declarat la începutul consultărilor că, din discuţiile pe care le-a avut deja cu premierul şi guvernatorul BNR, a rezultat că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi pentru finanţe.
“Cred că situaţia foarte deosebită în care ne aflăm acum datorită rezultatului votului de la referendumul din Marea Britanie de ieşire din UE impune o întâlnire de acest tip, în care ne armonizăm punctele de vedere, ne gândim la ce este de făcut”, a declarat şeful statului.
CITEŞTE ŞI BREXIT: David Cameron anunță că va demisiona
Preşedintele a mai spus că din discuţiile pe care le-a avut deja toată lumea este de acord că România continuă pe calea europeană şi nu sunt motive de îngrijorare pentru economie.
Preşedintele a mai spus că din discuţiile pe care le-a avut deja toată lumea este de acord că România continuă pe calea europeană şi nu sunt motive de îngrijorare pentru economie.
CITEŞTE ŞI BREXIT: Marea Britanie a ales să părăsească UE
“Din discuţiile preliminare pe care le-am avut cu liderii politici am înţeles că toată lumea este perfect de acord ca România să continue calea europeană, iar din discuţiile pe care le-am avut cu prim-ministrul şi guvernatorul am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia românească şi finanţe”, a mai spus preşedintele.
Din partea PSD participă preşedintele partidului, Liviu Dragnea, iar din partea liberalilor au venit la discuţii copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, acesta din urmă ajungând la Cotroceni împreună cu liderul UNPR Valeriu Steriu.
De asemenea, sunt prezenţi copreşedintele ALDE Daniel Constatin şi reprezentantul UDMR Csaba Asztalos, dar şi consilierii prezidenţiali Leonard Orban şi Cosmin Marinescu.
Traian Băsescu a fost primul politician care a reacţionat la decizia britanicilor de a ieşi din UE. “Ce ai făcut, David Cameron? E momentul solidarităţii depline pentru cei rămaşi în UE”, a scris fostul preşedinte pe contul personal de Facebook, imediat după anunţarea rezultatelor.
Băsescu a recunoscut că nu se aştepta ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, sugerând că premierul britanic David Cameron este responsabil, dar este momentul ca statele care au rămas în UE să dea dovadă de solidaritate deplină.
Fostul preşedinte Traian Băsescu mai spune că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi unul dificil, care va dura cel puţin doi ani şi se întreabă oare cât de “unit” va mai rămâne şi Regatul Unit.