Cautare
, Contributor

Industrie |
|

CONPIROM: “Zeci de unităţi de producţie îşi vor întrerupe activitatea”

conpirom.jpg
Zeci de unităţi de producţie din România din industria metalurgică şi siderurgică, a sticlei şi din domeniul chimiei vor fi nevoite să-şi oprească activitatea în perioada următoare şi să disponibilizeze câteva zeci de mii de angajaţi, potrivit CONPIROM.

Reprezentanţii Confederaţiei Patronale din Industrie, Agricultură, Construcţii şi Servicii din România (CONPIROM) spun că zecide unităţi de producţie din România din industria metalurgică şi siderurgică, a sticlei şi din domeniul chimiei vor fi nevoite să-şi oprească activitatea în perioada următoare şi să disponibilizeze câteva zeci de mii de angajaţi, ca urmare a aplicării, de la 1 februarie 2013, a Hotărârii de Guvern
nr. 22 / 2013, prin care s-a stabilit calendarul de creştere a preţului  gazelor naturale din producţia internă, pentru perioada 1 februarie 2013- 1 octombrie 2014. Alte unităţi de producţie, din domeniul construcţiilor de masini, din sectorul alimentar, etc vor fi puternic afectate, diminuându-şi activitatea, inclusiv în domeniul exportului.

ArcelorMittal Galaţi: „Producătorii de energie regenerabilă nu sunt suficient de competitivi“

CONPIROM a solicitat Guvernului, în urmă cu aproape zece zile, amânarea aplicării HG nr.22 cu un an de zile, începând cu data de 31 martie 2013, însă nu a primit încă niciun răspuns. “Vom vorbi de închidere de capacităţi de producţie, care nu îşi vor mai reveni niciodată. Vom fi obligaţi, daca nu se iau măsuri, efectiv sa închidem”, a declarat Ionel Borş, preşedintele Federaţiei Patronale din Metalurgie şi director general Arcelor Mittal.

Symmetrica anunţă creşterea preţurilor cu 10% în acest an

Potrivit actului normativ care a intrat in vigoare incepand cu 1 februarie 2013, preţul gazelor naturale din producţie internă a crescut în primele două luni ale acestui an cu 7% în cazul consumatorilor industriali, iar de la 1 aprilie cu încă 12%. Urmează ca ritmul mediu trimestrial de creştere al preţului la gazele naturale din producţia internă să fie de peste 12 %.

CONPIROM reuneşte în prezent 15 federaţii şi organizaţii patronale reprezentantive din industria metalurgică, chimică, energetică, a sticlei, domenii  în care gazele naturale şi energia electrica – utilităţile în general – reprezintă peste 75% din costurile de producţie. Ponderea membrilor CONPIROM în producţia industrială a economiei este de 70%, prin cele peste 1.400 de societăti comerciale mijlocii, mari şi foarte mari care sunt membre ale federaţiilor componente. Aproximativ un milion de salariati lucrează în companiile membre ale CONPIROM.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii