FacebookTwitterLinkedIn

După prima jumătate a anului 2020, transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti atinge o cifră de afaceri de 204 milioane lei și un profit net de de 31,7 milioane lei, potrivit unui raport financiar publicat la Bursa de Valori București (BVB).

Din punct de vedere al veniturilor obținute din exploatare, compania a înregistrat un avans de 1,9%, la 220,48 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 2,1%, până la 187,09 milioane lei.

EBITDA, sau câștigul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare, a înregistrat 57,8 milioane lei, în creştere cu 3,5%. De asemenea, profitul din exploatare a atins suma de 33,3 milioane lei, în creștere cu 0,9% , comparativ cu nivelul raporat în primele şase luni din 2019.

Conpet Ploieşti este controlată de statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,71% din acţiuni. Compania atinge o capitalizare de 661 milioane lei, iar de la începutul anului acţiunile companiei s-au depreciat cu 3,7% la BVB, după tranzacţii în valoare totală de 34 milioane lei.

Conpet oferă servicii de transport pentru rafinării românești precum Petrom, Rompetrol Rafinare, Petrotel. Obiectivul companiei reprezintă aprovizionarea cu țiței, gazolină, etan lichid și condensat, a tuturor rafinăriilor din țară, precum și tranzitarea de țiței pe Dunăre pentru parteneri externi.