Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Congresul SUA a validat victoria președintelui ales Joe Biden

Congresul SUA a ratificat joi victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie 2020, informează Agerpres, conform EFE.
Biden Addresses the Nation, Wilmington, Delaware, USA - 04 Nov 2020

Ratificarea a avut loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, comentează EFE.

Formalitatea certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie s-a încheiat joi dimineață în Congresul SUA. Cele două obiecții, ridicate de republicani în cazul rezultatelor din Pennsylvania și Arizona au fost respinse fără probleme în ambele camere ale Congresului.

Au fost certificate 306 voturi ale electorilor pentru democratul Joe Biden şi 232 de voturi pentru republicanul Donald Trump.

Democratul Joe Biden a depăşit pragul necesar de 270 de voturi ale electorilor certificate de Congres pentru a fi confirmat preşedinte al Statelor Unite.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii