ADVERTISEMENT

Conglomeratul LVMH va ajuta la conservarea pădurilor

Irina Pană Afaceri Coordinator of social media team and particularly interested in small businesses and young entrepreneurs (movers & shakers). Also, I edit the 30 Under 30 lists. I graduated from University of Bucharest where I studied Journalism, Communication and Political Science. Follow me on LinkedIn/Facebook/Instagram @IrinaPana or drop me an email at Irina.pana@forbes.ro
FacebookTwitterLinkedInEmail
FacebookTwitterLinkedIn

LVMH, grup deținut și condus de către miliardarul Bernard Arnault, afirmă că peste 3,2 miliarde de arbori sunt tăiați în fiecare an pentru a produce ambalaje din hârtie sau pentru realizarea țesăturilor precum viscoza și raionul pentru îmbrăcăminte. Prin parteneriatul cu Canopy, conglomeratul de lux susține că poate ajuta brandurile să modifice lanțurile de aprovizionare și să salveze pădurile.

Grupul se angajează să se asigure că lanțurile sale de hârtie, ambalaje din hârtie și țesături sunt fără fibre din pădurile antice și pe cale de dispariție, până la sfârșitul anului 2022. În plus, conglomeratul de lux își va influența lanțurile de aprovizionare pentru a proteja pădurile rămase și animalele sălbatice pe cale de dispariție în întreaga lume. În cele din urmă, LVMH va sprijini, de asemenea, dezvoltarea soluțiilor NextGen, cum ar fi utilizarea reziduurilor agricole, a materialelor textile reciclate și a celulozei microbiene pentru producția de hârtie, ambalaje și textile.

„4,8 miliarde de ani de evoluție ne-au oferit tuturor o moștenire naturală extraordinară pe care nimeni nu și-o poate permite să o irosească”, spune Nicole Rycroft, director executiv al Canopy, citată de FashionUnited. „Suntem încântați de faptul că LVMH și toate brandurile lor emblematice lucrează acum cu Canopy pentru a adăuga conservarea pădurilor și climatului neprețuit din lume la moștenirea lor”, adaugă aceasta.

În afară de eforturile sale de mediu, grupul de lux a lansat și un nou fond global de urgență și sprijin pentru cei 150.000 de angajați. Fondul LVMH Heart își propune să ajute membrii personalului care se confruntă brusc cu o „situație personală gravă”, oferindu-le asistență financiară de urgență și sprijin social și psihologic dedicat. O linie de asistență gratuită, anonimă și confidențială este, de asemenea, înființată, scrie FashionUnited.

„Succesul unei companii nu se măsoară doar prin rezultatele sale financiare, ci și prin contribuția sa la societate și sprijinul pe care îl poate oferi angajaților săi, oriunde s-ar afla ei în lume. Angajamentul este una dintre valorile noastre principale și lansarea LVMH Heart Fund este încă un alt exemplu”, a declarat Bernard Arnault, CEO-ul LVMH.